HALLGATÓK - mentoráltak


 
Bangó Mária

Bangó Mária


Szeptembertől vagyok Eszterházy Károly Roma Szakkollégium tagja, amivel egy olyan közösség részévé váltam, mely mindenben segítségemre van. Nagyon örülök, hogy szakkollégium tagja lehetek, mivel az egyik legfontosabb célkitűzése a roma kulturális értékek bemutatása.
Batyi Krisztina

Batyi Krisztina


A kezdetek óta tagja vagyok a szakkollégiumnak, a csatlakozással a legfőbb célom, hogy romák és nem romák ítéletek nélkül együtt élhessenek. A szakkoli egy lehetőség a tanulmányaim mihamarabbi befejezésére. Emellett a színes programok is nagyszerűek.
Burai Zsuzsa

Burai Zsuzsa


2013 szeptemberében kezdtem meg tanulmányaimat az Eszterházy Károly Főiskolán Emberi erőforrások szakon. 2014 június 1-től vagyok tagja az Egri Roma Szakkollégiumnak. A rendezvényes munkacsoport aktív tagja vagyok. Véleményem szerint a szakkollégium egy jó lehetőség arra, hogy minél több roma fiatal csatlakozzon egy ilyen jó kis közösséghez és ezzel segíteni abban, hogy bátrabban felvállalják identitásukat illetve segítsük a szakkollégium és egymás munkáját.
Buri Evelin

Buri Evelin


2014. júniusa óta vagyok tagja a Roma Szakkollégiumnak. A csatlakozásom célja a roma és nem roma hallgató tásaim közötti ellentétek oldása. Az előítéletek megszüntetése. Erre remek lehetőséget nyújtanak a programjaink, melyeket kommunikáció szakos hallgatóként feltett szándékom a lehető legtöbb helyen népszerűsíteni, ezért is tevékenykedem a webes felület rendezésével és folyamatos frissítésével foglalkozó munkacsoportban.
Csemer Tímea

Csemer Tímea


2013-ban kezdtem tanulmányaimat az Eszterházy Károly Főiskolán, Emberi erőforrások szakon. 2014-ben csatlakoztam a Roma Szakkollégiumhoz. Jó lehetőségnek tartom, mivel sok segítséget nyújt, és egy jó közösség tagja lehetek. Célom, hogy munkámmal segítsem a Roma Szakkollégium fejlődését valamint minél többen megismerjék és csatlakozzanak hozzánk. 2014 szeptembere óta munkacsoportokban dolgozunk. A rendezvényes munkacsoportban dolgozom.
Duka László Kálmán

Duka László Kálmán


Nemrég lettem a szakkollégium tagja. A csapat, és élmények motiváltak a belépéshez. Ez a közösség segít számomra a főiskolai életemben és elősegíti majd a további életemet, hiszen megtanít jól ÉLNI, és csapatban dolgozni.
Domoszlai Vivien

Domoszlai Vivien


Csecsemő és kisgyermeknevelő szakos hallgató vagyok a Főiskolán.2015. márciusában felvételt nyertem a Roma Szakkollégiumban. Nagyon szerettem volna egy igazán jó közösséghez tartózni és úgy érzem sikerült is. A programok nagyon színvonalasak és sok élménnyel lettem gazdagabb általuk és a közösség által is.
Csonka Evelin

Csonka Evelin


2014-ben  jelentkeztem az Eszterházy Károly Főiskolára még pedig Csecsemő-és kisgyermeknevelő szakra ahol első éves hallgató vagyok. A Roma Szakkollégiumba 2015. márciusában jelentkeztem és szívből örülök, hogy egy igazán jó társaság tagjává válhatok.
Fehér Brigitta

Fehér Brigitta


Büszke vagyok rá, hogy az Egri Roma Szakkollégium alapítótagjának mondhatom magam. Az EKF szociálpedagógia szakos hallgatója vagyok. Rendkívül jó csapat a miénk, folyamatosan dolgozunk azért, hogy minél többen legyünk. Fontos, hogy kitapossunk egy utat, és mások számára is segíthessünk.
Fehér Patrik

Fehér Patrik


Gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató vagyok a Főiskolán, és március óta vagyok tagja a Roma Szakkollégiumnak. Főiskolai tanulmányaim során az egyik legjobb döntésem volt. Rengeteg segítséget kapok, amelyek megkönnyítik az életem. Jó érzés egy ilyen csapat tagjának lenni.
Fürjes Eszter

Fürjes Eszter


2015 januárjától vagyok tagja a Roma Szakkollégiumnak Csecsemő és Kisgyermeknevelő szakos hallgató vagyok az EKF-en már 3. féléve. A szakkollégiumot az egyik Gipsy Cooking Night-on ismertem meg, és nagyon örültem neki hogy ők vannak, mert a lakóhelyemen foglalkozom roma fiatalokkal lassan 5 éve, mert egy fő célom hogy segítsek a mindennapi tevékenységeimmel azon, hogy ők is egyenlő tagjai lehessenek társadalmunknak. A szakkollégiumot nagyon hasznosnak tartom, nekünk, tagoknak sokat segít, minden téren, és úgy gondolom remek csapattá kovácsolódtunk, és még rengeteg dolgot fogunk felépíteni együtt.
Harakály Márta

Harakály Márta


Megalakulása óta figyelemmel kísérem a szakkollégium fejlődését. Szociális érzékenységem miatt szívügyemnek tartom a roma illetve hátrányos helyzet tárgykörét. Szociálpedagógusként minden lehetőséget próbálok feltérképezni, illetve leendő csecsemő- és kisgyermeknevelőként már kis korban kiküszöbölni az előítélet, a különbözőség hangsúlyozását. Örülök, hogy lehetőségem van egy ilyen profi csapatban dolgozni egy ennyire fontos kérdéskört illetően. A rendezvényes munkacsoportban tevékenykedem.
Kerekes Krisztina

Kerekes Krisztina


Az Eszterházy Károly Főiskola szociálpedagógia szakos végzős hallgatója vagyok. Azért is jöttem erre a szakra, hogy a romákat érintő előítéleteket és sztereotípiákat valamiféleképpen háttérbe szorítsam, és a pozitívumokat kiemeljem. Mindenféleképpen a cigány kisebbséggel szeretnék majd a munkám során foglalkozni. Áprilistól vagyok tagja a főiskolán működő Roma Szakkollégiumnak. Örülök és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek. Lehetőséget teremt olyan kapcsolatokra, amelyek a jövőben munkám során is hasznomra válhat. Rengeteg segítséget nyújtanak a tanárok a tanulmányaim mihamarabbi befejezésére.
Kovács Zsófia

Kovács Zsófia


2015. március óta vagyok a szakkollégium tagja. Csatlakozásom fő célja az volt, hogy egy olyan közösséghez tartozzak, ahol nincsenek a romák és a magyarok megkülönböztetve. Számomra nagy segítséget jelent, hogy tagja lehetek a szakkollégiumnak. Mind csoportként mind egyénként remekül tudunk együtt dolgozni, aminek meg is van az eredménye. Számtalan rendezvényt és programot csináltunk nagy sikerrel.
Lázár Leia

Lázár Leila


Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgató, és 2012-től vagyok tag az Egri Roma Szakkollégiumban, szinte alapító tagként csatlakoztam. Mostanra az Elnökségi tagként vagyok jelen a szakkollégium életében. Emellett a rendezvényszervező munkacsoportban tevékenykedek. Nagyon fontos része lett a mindennapi életemnek a szakkollégium, hiszen itt megélhetjük identitásunkat, és tabuk nélkül, nyíltan beszélhetünk kultúránkról, és a megválaszolatlan kérdéseinkről.
Lázár Patrícia

Lázár Patrícia


Az Eszterházy Károly Főiskola Csecsemő-és kisgyermeknevelő szakos hallgatója vagyok. 2014. decemberében csatlakoztam a Szakkollégiumhoz, mert fontosnak tartom, hogy megismertessük a roma kultúrát minél több emberrel, valamint, hogy segítsünk a hátrányos helyzetű gyermekeken. Büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek ennek a fantasztikus csapatnak.
Lázi Anett

Lázi Anett


A kezdetek óta tagja, alapító tagja vagyok az Egri Roma Szakkollégiumnak. Szociálpedagógia szakon tanulok, ebből adódóan számomra nem volt kérdés hogy csatlakozzak a Szakkolihoz. Kifejezetten foglakoztat identitás felvállalásának kérdése. Annak örülnék a legjobban, ha minden roma fiatal számára egyértelmű lenne, hogy csatlakozzon hozzánk. Éppen azért a szakkollégium egy nagyon jó lehetőség arra, hogy bátran felvállaljuk az identitásunkat, valamint munkánkkal segítsük, megkönnyebbítsük mások számára is a roma identitás vállalását, megerősítését.
Jelenleg a rendezvényszervező munkacsoport tagja vagyok.
Németh Nikoletta

Németh Nikoletta


Emberi Erőforrások BA szakos hallgató vagyok. 2015 januárjában nyertem felvételt a szakkollégiumba. Azért jelentkeztem, mert érdekelt a roma kultúra és szerettem volna új embereket megismerni, jogosultságomat a hátrányos helyzetemnek köszönhetem.
Oláh Ivett

Oláh Ivett


Az Eszterházy Károly Főiskolán 2013 szeptemberében kezdtem meg tanulmányaimat Emberi erőforrások szakon. 2014. június 1-jétől mondhatom magam a Roma Szakkollégium tagjának. Különböző munkacsoportokban dolgozunk, én személy szerint a rendezvényes munkacsoportba tartozom. Szeretném elérni, hogy a romák iránti előítélet csökkenjen, s a „roma” szó hallatán ne a negatívumokra gondoljanak az emberek. Szívesen foglalkozom a roma kultúra megismertetésével és a roma identitás felvállalásának kérdésével. Legfőbb célom, hogy a Szakkollégium folyamatosan épüljön, és új tagokkal bővüljön.
Pócs Anita

Pócs Anita


2014 júniusa óta vagyok a tagja a szakkollégiumnak. Jelenleg az Eszterházy Károly Főiskola tanári mesterképzésén veszek részt matematika-kémia szakon. A szakkollégiumba egyrészt a mentor program miatt jelentkeztem, mely nagyban segíti tanulmányaimat és főiskolai életemet. Másrészt a jövőben szeretnék tanárként dolgozni és a csatlakozásommal betekintést nyerhettem hátrányos helyzetű iskolák életébe és megismerhettem a roma kultúra rejtelmeit. Ezen kívül egy jó közösséghez tartozás sem volt utolsó szempont, mikor elmentem a felvételi elbeszélgetésre.
Sipeki Szilvia

Sipeki Szilvia


Andragógia szakos hallgató vagyok, felnőttképzési szervező és művelődésszervező szakirányon tanulok. 2013 március óta vagyok tagja a Roma Szakkollégiumnak. A Szociálpedagógia tanszéken végzek munkát. Célom, hogy szakmai tapasztalatot szerezzek.
Stefán Bettina

Stefán Bettina


2014. szeptemberétől vagyok az Egri Roma Szakkollégium tagja. A szakkollégiumba azért jelentkeztem, mert mindenképp elkötelezett vagyok a roma kultúra iránt, és fontosnak tartom ennek bemutatását mások számára is. A szakkollégiumon belül a rendezvénycsoport tagja vagyok. A rendezvények szervezésében és lebonyolításában segítkezem.
Szamkó Kitti Mónika

Szamkó Kitti Mónika


Számomra a szakkollégium megadta a lehetőségét annak, hogy ismét célokat találjak, és így sikeresen befejezzem a tanulmányaimat. Kiépíthetem a kapcsolataimat, és olyan programokat hozunk létre, amivel a kultúránkat és közösségünket fejleszthetjük.
Tóth Dávid

Tóth Dávid


A szakkoli segítséget nyújt számomra az iskolai életem szervezésében, valamint a mindennapokhoz is hatalmas segítséget nyújt, mindezt a mentorainknak köszönhetjük. Boldog vagyok, hogy egy ilyen jó közösségnek és az elnökségi munkacsoportnak lehetek a tagja.
Tóth Tímea

Tóth Tímea


A főiskolán másodéves gazdaságinformatikus hallgató vagyok és 2014. októberében léptem be a Roma Szakkollégiumba ami egy nagyon jó ötlet volt, mivel újdonság volt számomra a főiskolai helyzet és nem ismertem senkit így egy jó csapat tagja lehetek. Számomra fontos az, hogy olyan környezetben legyek, ahol elfogadnak, és nem ítélnek el.
Váradi Alexandra

Váradi Alexandra


A Roma Szakkollégiumhoz ez év októberében csatlakoztam. Azért léptem be, mert fontosnak tartom, hogy olyan fiatalok közé tartozzam, akik bátrán felvállalják etnikai hovatartozásukat, akik részt vesznek a felsőoktatásban és a megszerzett tudásukkal a társadalom hasznot hajtó tagjai lesznek. Annak érdekében, hogy a társadalomban kialakult negatív, degradáló előítéleteket a Szakkollégium által szervezett programok segítségével át tudjuk törni.
Kommunikáció szakos hallgatóként hiszem, hogy az embereknek az érték-ítélőképességét lehet befolyásolni pozitív példamutatással, közösségi események szervezésével, és a kommunikációs eszközök adta lehetőségek kihasználásával.
Váradi Henrietta

Váradi Henrietta


Az Eszterházy Károly Főiskola Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos végzős hallgatója vagyok. A kezdetektől tagja vagyok a főiskolán működő Roma Szakkollégiumnak. Úgy gondolom, hogy a szakkollégium lehetőséget teremt arra, hogy olyan szellemi és közösségi műhely jöhessen létre, ahol a szaktudás, az identitás és az önismeret fejlesztésén túl a társadalmi felelősségvállalás aktív módon valósulhat meg. A szakkollégiumban nagyon sok segítőkész emberrel ismerkedtem meg, és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam.
Varga Martina

Varga Martina


Szociálpedagógia szakos hallgató vagyok a főiskolán. A Roma Szakkollégium tagja 2014. március óta. Első sorban a közösséghez való tartozás gondolata tetszett meg, amikor a szakkoliról hallottam, ez motiválta a jelentkezésemet is. Később, ahogy becsatlakoztam a munkába, megtaláltam a helyem a "rendszerben", így sokkal több lett számomra a Roma Szakkollégium tagjának lenni, mint pusztán egy közösséghez tartozni.
Vinczéné Varga Beáta

Vinczéné Varga Beáta


Harmadéves Csecsemő-és Kisgyermeknevelő szakos nappali tagozatos hallgató és családanya vagyok. Hátrányos helyzetűként június óta vagyok tagja a Roma Szakkollégiumnak. Azért jelentkeztem akkor, mert szeretnék segíteni a roma és hátrányos helyzetű embereknek, hogy kitörhessenek a negatív előítéletekből, megmutathassák tehetségüket, megismerhessem kultúrájukat és segítséget nyújtsak számukra.

További tagjaink

  • Bakos Erik, Gazdálkodási és menedzsment BA
  • Bakos Martin, Szociálpedagógia BA
  • Bódi Brigitta, Képi ábrázolás BA
  • Csuja Bence, Mozgóképkultúra és médiaismeret BA
  • Dobos Zoltán, Történelem BA
  • Gergely Dorothy Loretta, Nemzetközi tanulmányok BA
  • Horváth Krisztina, Magyar BA
  • Szabó Dániel, Gazdálkodási és menedzsment BA
  • Szalainé Fehér Brigitta, Csecsemő- és kisgyermeknevelő
  • Turó Adrienn, Csecsemő- és kisgyermeknevelő


Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv