Szakmai megvalósítók/metorok


Ludányi Ágnes

Dr. Ludányi Ágnes

projektmenedzser

Évtizedek óta dolgozom a szociális képzésben, ami elsősorban a hátrányos helyzetű csoportok életminőségét hivatott támogatni. Ehhez a munkához nagyon közel áll a Roma Szakkollégiumi küldetése,feladatai Munkatársaimmal együtt minden szakmai és emberi támogatást igyekszünk biztosítani, ahhoz, hogy a roma idenetitású hallgatók sikeresek leegyenek a felsőoktatásban.
Kállai Ernő

Dr. Kállai Ernő

A program szakmai vezetője

Tanárként, társadalomkutatóként és magánemberként is megtapasztaltam az elmúlt évtizedekben, mit jelent a társadalom peremén az élet. Azt remélem, hogy az ilyen programokkal sikerül egyszer majd létrehozni azt a „kritikus tömeget”, amelyet már nem lehet kiszorítani a saját jövőjének tervezéséből.
Kovács László

Dr. Kovács László

1. számú pillérvezető

A köz- és felsőoktatás területén már több, mint két évtizedet tölthettem el, ahol az óvodásoktól az egyetemistákig sok-sok kitűnő fiatallal találkozhattam, számos értékes EMBERT ismerhettem meg. Vezérlő elvem mindig is a tanítványaim értékeinek megismerése volt, ami által egymás tisztelete, elfogadása is a legtermészetesebb dologgá válik. Nagy öröm számomra, hogy a szakkollégium munkájához, ha csak egy kis "fogaskerékként", de én is hozzájárulhatok.
Pacsuta István

Pacsuta István

2. számú pillérvezető

Szociológusként gyakran találkozok a társadalmi egyenlőtlenségek, hátrányos helyzet, szegregáció és integráció kérdésével. Jól kitapintható mindezek etnikai meghatározottsága. Oktatóként fontos feladatomnak tartom felhívni a figyelmet az oktatási rendszerhez köthető „újratermelődésre”, kutatóként megkeresni azokat a „kitörési pontokat” melyek lehetővé teszik a szorosabb társadalmi integrációt.
Hadnagy József

Dr. Hadnagy József

3. számú pillérvezető

Hadnagy József vagyok, szociálpedagógus! Közösségi embernek vallom magam s hiszem azt hogy a közösség minden tagja ért valamihez ami a közösség számára fontos kehet. Azonban ezek a humán erőtartalékok ott szunnyadnak a közösség tagjaiban s ha nem segítjük felszínre elfecséreljük tudásunkat, képességeinket, tehetségünket. Az Egri Roma Szakkollégium egy lehetőség számomra hogy az itt szunnyadó humán erőtartalékaink utat törjenek maguknak s az, hogy ehhez a munkához hozzájárulhatok az nagy öröm számomra.
Czövek Andrea

Dr. Czövek Andrea

mentor

Szociálpedagógus, szociálpolitikus vagyok, az EKF Szociálpedagógia Tanszékének oktatója és a Roma Szakkollégiumban mentor. Ha az ember együtt dolgozik, együtt működik más emberekkel az azért izgalmas, mert mindig tanul valami újat magáról, a másikról, a világról. Újat tanulni számomra inspiráló. A mentori tevékenység ilyen inspiráló együttlétekre ad lehetőséget a szakkolis hallgatókkal. Örömmel lettem része a szakkollégium és a mentorok csapatának.
Fekete Ilona

Fekete Ilona Dóra

mentor

Végzettségem szerint angol nyelv és irodalom, valamint pedagógia szakos tanár vagyok, továbbá kultúrdiplomácia szakirányon nemzetközi kapcsolatok szakértő. Eddigi tudományos és oktatói munkám során a különböző szinteken megjelenő együttműködések mintázataival foglalkoztam, és több kutatásom és kurzusom is a hazai kisebbségek vizsgálata köré csoportosult. Négy éve a hevesi romák között önkéntes munkában veszek részt, a Szakkollégium megalakulása óta pedig a főiskolánkon mentorként is lehetőségem nyílt dolgozni.
Szebeni Rita

Dr. Szebeni Rita

mentor

13 éve oktatok a felsőoktatásban. Oktatói munkám során sokat foglalkozom a multikulturális nevelés problémakörével. Az egyéni bánásmód, és a szociálpszichológia kurzusokon jelenik meg a roma téma, mely lehetőséget teremet a felmerülő kérdések megbeszélésére, tisztázására. Hipnoterápiás végzettséggel rendelkezem, melyet használok a főiskolai hallgatók pszichológiai tanácsadása során is, melybe roma hallgatók is részt vettek. Jelenleg az Eszterházy Károly Főiskolán működő roma szakkollégium mentora vagyok.
Szilágyi István

Dr. Szilágyi István

mentor

Oktató és gyakorló pszichológusként foglalkozom a multikulturális nevelés problémakörével. Ez a téma megjelenik az általam oktatott tantárgyak bizonyos részében. Fordítottam román és francia nyelvből multikulturális nevelésről szóló tananyagot. A hallgatókkal folytatott segítő tevékenységem során roma hallgatókkal is foglalkoztam. Hipnoterápiás dolgozatomat ("Ősök szelleme") roma beteggel folytatott terápiáról írtam. Jelenleg a főiskolán működő roma szakkollégium mentora vagyok.
Fazakas Ida

dr. Fazakas Ida

mentor

Szociálpedagógus, munkavállalási és pályaorientációs tanácsadó vagyok, az EKF Szociálpedagógia Tanszékének oktatója és a Roma Szakkollégium mentora. Szociális képzésben dolgozó tanárként is és mentorként is fontosnak tartom, hogy támogassuk a hallgatóinkat életpályájuk építésében a képzés ideje alatt, javítva ezáltal az életminőségüket.

Klement Mariann

mentor

14 éves korom óta foglalkozom gyerekkel és fiatalokkal, iskolai, szabadidős és más színtereken. Fontosnak tartom, hogy eddig megszerzett tudásomat ne csak elméleti szinten, hanem a gyakorlatban is kamatoztassam. Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a különböző anyagi és szociális háttérrel rendlelkező fiatalok egyaránt megkapjanak minden segítséget fejlődésükhöz. Szeretek csapatban dolgozni, fiatalok között lenni és új dolgokat kitalálni, létrehozni. 10 éve dolgozom szociálpedagógusként az Eszterházy Károly Főiskola Szociálpedagógia tanszékén. A Roma Szakkolégumban mentorként tevékenykedem.

Kolozsvári Csaba

mentor

Az EKF Szociálpedagógia tanszékén dolgozom tanársegédként. Végzettségem gyógypedagógus. Erdélyből áttelepült magyarként foglalkoztatnak a kisebbségi léttel, az abban rejlő lehetőségekkel kapcsolatos kérdések. Keresem a kapcsolatot a nemzeti/etnikai identitás, ennek társadalmi következményei és az egyéni életutakban megjelenő lenyomatai között. Az Egri Roma Szakkollégium mentoraként szeretnék hozzájárulni társadalmunk befogadóbbá válásához.






Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv