Vitaszínház a Szuszogóval

A toleranciáról és az előítéletekről szervezett vitaszínházat az Egri Roma Szakkollégium. A programot a Szuszogó Színház aktív közreműködésével bonyolítottuk le, akik szituációkon keresztül mutatták be az általunk megélt élethelyzeteket. Amelyekről utána el lehetett beszélgetni, meg lehetett vitatni (pro/con). A vitaszínházban előkerültek régi sérelmek, amelyekre megoldás is születhetett a jelenlévő személyekben. A szakkollégium tagjai mind úgy gondolták, hogy itt volt az ideje nyíltan beszélgetni a toleranciáról és az elfogadásról, hiszen ez a mindennapjainkat átitatja. A program nem csak azért volt fontos, mert még ilyen típusú kezdeményezés nem volt az Eszterházy Károly Főiskola életében, hanem mert két főiskolai szervezet együttműködését alapozta meg. A programon részt vevő hallgatók és tanárok nagyon jól érezték magukat és nagyon sok újat tudtak meg a jelenlévők egymásról. Nagyon remélem, hogy nem ez volt az utolsó ilyen program, amelyen tabuk nélkül tudunk egymásról NYÍLTAN beszélgetni.

Lázár Leila
Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv