Vendégünk volt Kótai Misi
és megnyitotta a mi kiállításunkat


Roma hírességként Kótai Misi, világbajnok bokszoló volt a vendégünk. A program felelőse én voltam, én kerestem fel és én kértem meg, hogy jöjjön el hozzánk és meséljen az életéről, munkásságáról, valamint a romaságáról. Örömmel fogadta a meghívásunkat, és azonnal igent mondott. Interaktív program volt, sok érdeklődő érkezett. Kérdezhettünk tőle, készségesen válaszolt mindenre. Mesélt az életéről, a bokszolói pályafutásáról, karriere csúcspontjáról és a nehezebb időszakokról is egyaránt, családjáról és a romasághoz való viszonyáról is. Kedves, humorral teli és motiváló program volt sokunk számára. Nekem személyes élményként, nagyon pozitív volt. Jó volt látni, hogy el lehet érni amit, szeretnénk, és meglehet valósítani az álmainkat. Mindannyiunk nevében kijelenthetem, egy nagyszerű embert ismerhettünk meg a személyében. A kellemes "előadás" mellett egy kiállítást is szerveztünk, amelyet tehetséges roma fiatalok művei töltöttek meg tartalommal.

Batyi Krisztina
Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv