Erdélyi tanulmányút


Az Egri Roma Szakkollégium tanulmányi kiránduláson vett részt 2014. Május 16 – 20 között Erdélyben. A kirándulás célja a Szakkollégium csapatának építése, a közös élmények szerzése mellett, a társadalmi problémák feltárása és a közös roma identitás építése volt. A tanulmányi kiránduláson tanáraik Dr. Kállai Ernő a Kisebbségtudományi Tanszék vezetője, Dr. Kovács László a Kisebbségtudományi Tanszék főiskolai docense, és Sándor József Úr, az Eszterházy Károly Gyakorló Iskola igazgatója kísértek el, akik tudásukkal még élvezetesebbé tette az úton megismert építészeti és természeti értékeket. Számtalan helyen tettük jártunk, és a természeti szépségek mellett kellő figyelmet biztosítottunk egymás megismerésére, megértésére, a társadalmi problémák feltárására. Az tanulmányi út folyamán bepillantást kaphattunk az Románia történelmébe, intézményrendszerébe, képzési rendszerébe, megismerhettük a kisebbségben élő magyarok és romákkal kapcsolatos kutatásokat, ami kifejezetten az országra jellemző, láthattuk a korábban magyar településeket. A túra estéin közös beszélgetéseket szerveztünk és együtt gondolkodtunk a szakkollégiumi élet tartalmasabbá tételéről, lehetőségekről és újabb szakmai tervekkel tértünk haza. Úgy gondoljuk, hogy az öt nap alatt jobban megismerhettük egymást, a közös élmények közelebb hozták a szakkollégium tagjait, és tanárainkkal is közvetlenebb kapcsolatot alakíthattunk ki.
Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv