Gipsy Cooking Night


Nos, igen, a cím magáért beszél. Egy szuper este, velünk, a legfinomabb cigány ételekkel, és Veletek! Idén második alkalommal rendeztük meg a kis házi főzőcskénket.

A cigány kultúrában igen nagy hagyománya van az étkezésnek, a főzésnek. Ez általában a család női tagjainak a feladata, és ezt a lehető legkorábban el is kezdik tanulni. Ez nálunk is így volt, nagyon régóta készítem ezeket az ételeket. A hagyományos cigány kenyér a bodak, vagy vakaró, az egyik legfontosabb ételünk. Igaz, hús mentes, de olcsó és nagy mennyiségben készíthető. Télen-nyáron sütjük. Ezt is meg lehetett nálunk kóstolni, úgy, mint a töltött káposztát, és igen, ez hagyományos cigány étel. A másik fontos ételünk a lecsó. Kicsit csípősen egy kis szalonnával, és friss meleg bodakkal szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon.

A főző estünk alkalmával ezeket elkészítettük és végig lehetett kóstolni. A finom ételek mellett két szakkollégista tagunk, Kerekes Krisztina és Csuja Bence biztosították az igazi cigány hangulatot.

Sokan jöttünk össze, jót beszélgettünk, ettünk, zenéltük!

Reméljük jövőre még többen lesztek kíváncsiak ezekre a finomságokra!

Fehér Brigitta
Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv