Gyakran ismételt kérdések


Be kell költözni a kollégiumba?

Nem. A kollégiumi tagság nem jelenti azt, hogy kötelező beköltözni az Almagyardombi kollégiumba. De van erre lehetőség ha valaki szeretné, létezik külön a roma szakkolisoknak kollégiumi férőhely.

Mit jelent a hátrányos helyzet?

Minden hallgató rendelkezik szociális pontszámmal, ezt használják a szakkollégiumi felvételikor az elbírálásnál. De ha valakinek nincs vagy nem magas a pontszáma, az sem kizáró ok, mert megírhatja a motivációs levélben az indokait és hozhat igazolásokat (pl. emelt családi pótlék, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, tartós betegség, önfenntartó stb.).

Hogyan zajlik a felvételi?

Be kell nyújtanod a felvételi dokumentumokat, ezeket letöltheted a honlapról is. Ezután egy személyes beszélgetésen kell részt venni, ahol a jelentkező motivációját kérdezzük. A szóbeli felvételin a szakkollégium tagjaiból felállított bizottság és a mentorok vesznek részt.

Hogy néz ki és mit tartalmaz a motivációs levél?

A motivációs levél formája olyan, mint egy levél (van címzett és aki írja, aláírás, dátum). Ehhez jó ha kicsit megismered a szakkollégiumot, hogy tudd mi a célja és te mit szeretnél a szakkollégium kereteink belül csinálni. Melyik munkacsoport tagja lennél, mit szeretnél a szakkollégium keretein belül megvalósítani, ilyeneket jó leírni benne.Díjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv