Gólyatábor


Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.

A több száz főt összekötő több napos rendezvényen szervezetünk olyan programokkal várta a kedves látogatókat, ami hűen tükrözi azt, mit is képviselünk Mi az intézményen belül. Nagy sikert aratott az a verseny, aminek keretén belül kerestük a Gólyatábor legjobb cigányviccét. A közel negyven beérkezett humoros szösszenet közül három darabot természetesen díjaztunk is, (mivel rengetek vidám percet okoztak nekünk) mégpedig a Roma Szakkollégium által már hagyománynak számító és évről évre megrendezésre kerülő Roma Cooking Night fantázianévre hallgató programunkra szóló két fő- s VIP. belépővel.

Fontos megemlíteni, hogy idén első alkalommal szerepeltünk a Gólyatábor programjában, mint egy pontszerző állomás a Színek vetélkedőjében, ahol a Gólyák összemérhették csapataik tudását különböző ügyességi és logikai feladatokban. Mivel szervezetünk a roma kultúra iránt is elhivatott, illetve annak népszerűsítésében, állomásunkon olyan híres illetve ismert roma ember nevével és munkásságával ismerkedhettek meg a versenyző csapatok tagjai, ami példamutató értékű tud lenni a maga nemében. Többek között színészek, zenészek, sportolók és alkotó tevékenységet végző hírességek ismeretével gazdagodhattak nálunk a versenyben résztvevők.
Nem szabad megfeledkeznünk az egyik legnagyobb népszerűségre szert tevő akciónkról sem, ami nem volt más, mint a Cigány jóslás. A gólyatábor harmadik napján naphosszat tartó programra számtalan Gólya és Róka látogatott el. Minden érdeklődő, aki volt olyan bátor, hogy az üveggömbbe tekintve illetve a kártya szeszélyére hagyatkozva betekintett a jövőjébe, sok boldog percről szóló és sikerekben gazdag jövendölést kapott.
Mindent összevetve Szervezetünk boldog, hogy részese lehetett az újonnan érkezett hallgatótársak első főiskolai élményének, és reméljük meghoztuk mindenki kedvét, hogy a jövőben is szeretettel és élményekre szomjazva látogassák programjainkat.


VisszaDíjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv