Csatlakozz hozzánk!


Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiuma folyamatosan várja,olyan roma és/vagy hátrányos helyzetű hallgatók jelentkezését, akiket érdekel a hátrányos helyzet megoldásának kérdésköre, aki maga is átéli a cigányságot érintő problémákat, esetleg annak vallja magát, befogadó a cigányság kultúrájával, hagyományaival kapcsolatban, és képes cselekvően részt venni a roma tehetséggondozás megteremtésében intézményünkben.

Aki képes elköteleződni a közös munka iránt, és tevékenységével segíteni a Roma Szakkollégium céljainak megvalósulását.
Ha tagjai szeretnél lenni egy jó közösségnek, akkor itt a helyed!

Amit kínál a Szakkollégium:
- Tanulmányokat és előrehaladást segítő oktatói mentori rendszert.
- Kollégiumi férőhely biztosítását.
- Közösségi programokat.

Felvételi eljárás rendje


A jelentkezés módja:
- Felvételi kérelem benyújtása (alábbiak szerint).
- Felvételi beszélgetésen való részvétellel.

A benyújtott kérelemnek tartalmaznia kell:
- Kitöltött adatlapot.
- Önéletrajzot.
- Motivációs levelet (a közösségi szerepek, tapasztalatok, eddigi közösségben betöltött funkciók, célok, és a Szakkollégiummal kapcsolatos elképzelések, tervek).
- Mellékleteket (a jelentkező hallgatóval egy háztartásban élő személyek száma, hallgatói jogviszony igazolás, árvaság/félárvaságot igazoló papírok, testvérek anyakönyvi kivonata, vagy iskolalátogatási igazolása, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetet igazoló okiratok, utolsó lezárt félév tanulmányi átlaga).
- Tutori ajánlás (amennyiben a jelentkező, középiskolai tanulmányai alatt tutorális támogatást kapott, úgy a tutor javaslatát, ajánlását is csatolnia szükséges.)VisszaDíjat kapott az Egri Roma Szakkollégium Elnökségi tagja

Buri Evelin az Eszterházy Károly Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén megtisztelő díjat a „Roma Tehetségekért” vehetett át. Evelin kiemelkedő közösségi munkáját, az elnökségben betöltött meghatározó szerepét ismerte el az Egyetem és a Szakkollégium vezetése. Szerencsére munkájával a diploma megszerzéséig, még egy féléven át segíti a Szakkollégium célkitűzéseinek megvalósulását. A díjhoz és munkájához szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.
Egri Roma Szakkollégium tagjai és mentorai

Tehetségnap az Egri Roma Szakkollégiumban

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Egri Roma Szakkollégium soron következő rendezvényét, amely egy tehetségnap: 2016. április 26-án 1600 órától az Érsekkerti épület 2-es termében lesz.
 Bővebben

Együtt vagy sehogy

Közösségi beavatkozások egy miskolci lakótelep életéből egy civil, és szociális szektor összefogásával.
Ezt a címet viselte az az előadás, melyet a roma szakkollégium szervezett október 19-én.  Bővebben

Gólyatábor

Szakkollégiumunk az idei tanévet is egy nagy volumenű programmal kezdte meg, ugyanis második alkalommal vettünk részt az EKF Gólyatáborán. Célunk nem volt más, mint hogy az EKF-re most felvételt nyert hallgatóival személyesen vegyük fel a kapcsolatot, és természetesen a teljesség igénye nélkül betekintést engedjünk a mögöttünk álló évek munkásságába, valamint jövőbeli terveinkbe.  Bővebben

Társadalompolitikai Akadémia

Ezen a nyáron meghívást kapott az Egri Roma Szakkollégium a Roma Társadalompolitikai Akadémiára.
Idén augusztus 23-25. között került megrendezésre Balatonföldváron a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében. Kiemelkedő sikernek tekinthető, hogy ebben az évben minket is szeretettel láttak, hiszen a korábbi évek gyakorlatához képest, csak keresztény roma szakkollégiumok vehettek részt ezen a konferencián. A Roma Társadalompolitikai Akadémia témája ezen a nyáron a reprezentáció és szervezetépítés volt.  Bővebben

EKF Roma Szakkollégium 3300 Eger, Klapka út 12. Tel.: +3636 524400 E-mail: eger@ekfromaszakkoli.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Széchenyi Terv